14 November 2011

10 Sifat Bidadari Dunia


Cepat update cepat update..
Sambil sambil tunggu upload gambar, baik pekena teh panas dulu..
alemak~ terlebih manis pulak air teh nih..
Aihhh lambat pulak internet malam nih -,-

Woah.. Da 2jam Nik berblog-walking untuk hari ni saja..
Macam macam blogger Nik jumpa..
By the way cun lah semua blog yang Nik terjah harini :)

Oh ye, lupa lah nak cakap kat korang..
SELAMAT TENGAH MALAM :D
Tengah wat pe tu?
Solat sunat tahajud ke? :)
Alhamdulillah..

Hemmm jom layan tajuk malam nih..
10 sifat bidadari dunia?
Macam mana tuh?
Ok lah kalau nak tahu baca nun jauh terjunam kat bawah sana :D



  1. Iman kepada Allah SWT yang senantiasa menyertai siang dan malam ketika mukim(di rumah) maupun di perjalanan. Ketika sedang berdiri, duduk atau berbaring.
  2. Berdiam di rumah dan tidak bertabaruj(bersolek untuk orang lain).
  3. Menundukan pandangannya dan menjaga dirinya.
  4. Menjaga lisannya dari Ghibah(menggunjing) dan Namimah(adu domba).
  5. Menjaga pendengarannya dari nyanyian, ucapan kotor dan yang sejenisnya.
  6. Menghormati suami, menunaikan haknya, berusaha membuatnya tentram dan mentaatinya dalam ketaatan kepada Allah SWT.
  7. Hemat dalam kehidupan, tidak boros dalam makanan, pakaian dan tempat tinggal.
  8. Tidak menyerupai laki – laki.
  9. Berusaha menjaga shalat – shalat, puasa dan sedekah – sedekah sunnah.
  10. Hendaknya dia menjadi di’i di kalangan para wanita, menyeru kepada kebaikan dan melarang dari kemungkaran.

Cantik kan? :)
- malam ni Nik update lambat sangat ke?
pukul 12 malam baru nak update :)
K lah bye..
Salam <3

1 comment:

NURULHANIF said...

salam.. done follow adik.. thanks cz follow akak..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...